Erik Højsgaard, komponist

Niklas Johansen, guitarist

Mandag d. 3. august kl. 20 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Foredrag:

"C'est la mer mêlée au soleil"

En gennemgang af Erik Højsgaards mesterværk for sologuitar samt undervisning i memoriseringsteknik for instrumentalister.

Her bydes velkommen til en yderst interessant aften med noget så sjældent som en grundig gennemgang af et moderne værk for klassisk guitar. Den berømte danske komponist - og professor i hørelære ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium - Erik Højsgaard - komponerede i 1981 det fantastiske og meget afholdte stykke "C'est la mer mêlée au soleil" for guitar solo. Stykket, som bl.a. bygger på temaer fra Debussys orkesterværk "La Mer" er siden blevet fremført og indspillet af en lang række modige guitarister fra ind- og udland. Stykket anses for et sandt teknisk Tour de Force, men måske i endnu højere grad, en meget stor musikalsk udfordring for udøveren. I alle tilfælde, en ganske magisk oplevelse for publikum.

Billetter til foredraget:

99 DKK (Standard)

75 DKK (Stud. /pens./uu18)

49 DKK (grupper på 3 eller derover - pr. person)

  • Partoutkort: Giver adgang til alle festivalkoncerter+ foredrag og masterclasses (som tilhører): 749 kr. (stud/pens.uu 18: 549 kr.).

  • ½ partoutkort: (Giver adgang til 3 koncerter+ foredrag og masterclasses (som tilhører):

399 kr. (Stud./Pens./uu18: 299 kr.)

Aftenens forløb vil bestå af 2 afdelinger.

Første afdeling:

Erik Højsgaard fortæller om værkets tilblivelse/udvikling. Den unge guitarist Niklas Johansen, som er nutidens fremmeste eksponent for værket, vil under foredraget spille brudstykker af C'est la mer mêlée au soleil i takt med at dele af musikken omtales i foredraget.

Niklas Johansen har endvidere udviklet sit eget imponerende system til memorisering (udenadslære), som bl.a. har været ham nyttigt under indstuderingen af aftenens for hukommelsen så udfordrende værk. Niklas Johansen vil under foredraget løfte sløret for nogle af sine hemmeligheder i udenadslærens vanskelige kunst.

Varighed; 45-60 minutter.

Anden afdeling:

Niklas Johansen fremfører C'est la mer mêlée au soleil i sin helhed (ca. 12 minutter), hvorefter publikum kan stille spørgsmål - alle spørgsmål er tilladte - også om komponisten, om guitaristen samt andre relevante musikalske emner - der er forholdsvist frit slag.

Varighed: Ca. 15-30 minutter.