I aften!

3. august kl.20Jesper Sivebæk

(Danmark)

Festivalens åbningskoncert - lørdag d. 3. august 2019 kl. 20

JESPER SIVEBÆK

Lørdag d. 3. august kl. 20

Musik af Joaquín Rodrigo, Thomas Adès, Per Nørgård, William Walton, Gomez Crespo, Heitor Villa-Lobos, Antonio Lauro, Marlos Nobre, Jorge Martinez Zarate, Francisco Tárrega, Kim Larsen .

Billetter:

  • Standard: 199 kr.
  • Pensionister, unge under 18, studerende : 149 kr
  • Mindrebemidlede: 99 kr.

Det er en gigantisk fornøjelse og ære for Copenhagen Guitar Festival at kunne præsentere Jesper Sivebæk som solist på Copenhagen Guitar Festival - og så på åbningskoncerten!

Jesper Sivebæk er lektor i klassisk guitar ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har en omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland som solist og kammermusiker. Han spiller fast med Scandinavian Guitar Duo og Ullner/Sivebæk cello og guitar.

Han er desuden særdeles aktiv indenfor den nyeste kompositionsmusik i tæt samarbejde med komponister. Det gælder både klassisk guitar og el-guitar. Han spiller i den forbindelse ofte med Athelas Sinfonietta Copenhagen. Han spillede med Ensemble Fyn fra 1998-2008.

Jesper Sivebæk har spillet danske førsteopførelser af guitarkoncerter af Karl Aage Rasmussen, Lars Heegård, Ulrik Neumann, Anders Koppel og Poul Ruders.

Han har været solist med bl.a Malmö symfoniorkester, Kielce Symfoniorkester (Polen), Århus Simfonietta, Randers Kammerorkester. Større solistiske opgaver med DR Symfoniorkester og Sjællands Symfoniorkester og Det Kongelige Kapel. Som solist har han optrådt med dirigenter som Jean Thorel, Søren K Hansen, David Riddell, Paavo Järvi.

Han har derudover været gæsteprofessor på Royal Academy of Music i London, Musikhögskolan i Malmö, Academy of Music i Tallinn og ved Oberlin Conservatory of Music i USA.

Jesper Sivebæk er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium (i dag Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole) hos docent Jørgen Bjørslev, samt på Université de Quebec i Montreal hos Prof. Alvaro Pierri. Han debuterede fra solistklassen på Musikhögskolan i Malmö hos professor Per-Olof Johnsson.

Jesper Sivebæk er endvidere prisvinder ved adskillige konkurrencer:

- Francisco Tárrega-prisen ved 23. Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega i Benicasim, Spanien.

- Concours International de Guitarre i Carpentras, Frankrig.

- Incontri Chitarristici di Gargnano, Italien.

- Vinder af DR’s Kammermusikkonkurrence med Scandinavian Guitar Duo.

- Modtager af Sonningfondens særlige "Segovia pris"'

CD-UDGIVELSER

- ”Spanish at Heart” Scandinavian Guitar Duo. Værker af Isaac Albeniz, Manuel de Falla og Joaquin Rodrigo på EMI Classic.

- ”Works for guitar” med værker af Poul Ruders på Dacapo records (2008)

- ”Complete Solo and Chamber works for guitar” med musik af Vagn Holmboe på Dacapo Records.