Tirsdag d. 4. august 2020 kl. 20

"For two to play"

(Danmark)

Camilla Toldi Bugge, sopran

Martin Stæhr Haugaard, guitar

FOR TWO TO PLAY

Tirsdag d. 4. august kl. 20

Sange af John Dowland, Dominick Argento, Vincenzo Bellini, Stefán Arason. P. E. Lange-Müller, Mauro Giuliani, Henrik Rung.

_______________________________________________

Billetter:

  • Standard: 199 kr.

  • Stud./pens./uu18/Medl. DGS: 149 kr.

  • Grupper på 3 eller derover: 99 kr./person.

  • Partoutkort: Giver adgang til alle koncerter, foredrag og masterclasses 749 kr.
    (stud/pens.uu 18: 549 kr.).

  • ½ partoutkort: (Giver adgang til 3 koncerter+ foredrag og masterclasses: 399 kr. (Stud./Pens./uu18/Medl. DGS: 299 kr.)

Små, store sange!


I 1597 udgav den engelske lutenist og komponist John Dowland den ret usædvanlige My Lord Chamberlain, His Galliard (an invention for two to play upon one lute) for firehændig(!) lut.

408 år senere dannede Camilla Toldi Bugge og Martin Stæhr Haugaard (begge Danmark) musikalsk makkerpar med udgangspunkt i en fælles kærlighed til netop John Dowlands sange. Duoens navn var lige til at stjæle.

Den engelske renaissance har stadig den højeste stjerne for" For two to play", skarpt forfulgt af dansk guldalder og det samtidige, italienske bel canto-repertoire.

Alt sammen små sange for stuen, kroen og salonen snarere end for koncertsalen, men til store ord om kærlighed, længsel og den beåndede natur.

De engelske lutsange kan spilles på guitar uden videre. De danske og de italienske sange er enten originalt for guitar eller transskriberet i samtiden. Enkelte klaversange er transskriberet af "For two to play" selv.

Til aftenens koncert kan også høres to Letters from Composers (1968) af amerikanske Dominick Argento.

Mange gamle komponisters brevvekslinger er bevaret og har været med til at danne eftertidens billede af de store ånders personlighed og temperament. Brevene er naturligvis uegnede som sangtekster. Argento er ligeglad.

Rygvendt (2007) er skabt direkte til for two to play af islandsk-danske Stefán Arason. Tonesproget er tyst og lyrisk og nordisk og umiskendeligt Arasonsk; Jens Carl Sanderhoff står bag den dragende og billedrige lyrik.

_____________________________________________

Camilla Toldi Bugge er en alsidig og legende sanger, der færdes hjemmevant i repertoiret fra såvel den tidlige barok og den romantiske æra som det 20. og 21. århundredes musik. Det er dog barokken og renaissancen, der står hendes hjerte nærmest, både det kirkelige og det verdslige repertoire, og hun nærer denne kærlighed ved både solo- og ensemblekoncerter.

Hun optræder blandt andet som fastansat medlem af DR KoncertKoret, med DR VokalEnsemblet og med Trinitatisensemblet.

Camilla Toldi Bugge har indspillet CD’er med danske salmer, danske romancer, samt messer af Guilain og Couperin, Buxtehudes Membra Jesu Nostri og Carl Nielsens symfoni nr. 3 ("Espansiva") med Aarhus Symfoniorkester.

Martin Stæhr Haugaard, uddannet fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium, kendes fra koncertscenen som solist, som guitarist i bl.a. "For two to play", og som medlem af Den Danske Guitarkvartet.

Ved siden af sit arbejde som udøvende musiker er han en dedikeret underviser inden for steinerskolepædagogikken med dens rige tradition for kor- og symfonisk musik som skolefag.

Som dirigent er Martin Stæhr Haugaard en vigtig drivkraft i udviklingen af et nutidigt repertoire for guitarensemble: Som musikalsk leder for ensemblekoncerterne på International Guitar Festival Aarhus har han dirigeret uropførelser af prominente guitarist-composers som Atanas Ourkouzounov, Dušan Bogdanović , Derek Gripper, Luis Zea og Golfam Khayam.