Guitarpa Duo

(Venezuela)

Festivalens afslutningskoncert!

Lørdag d. 8. August 2020 kl. 20


Denne koncert er aflyst grundet covid-19

GUITARPA DUO

(VENEZUELA)

Lørdag d. 8. august 2020 kl. 20

Venezuelansk folkemusik


Guitarpa Duo (Venezuela) består af Nestor Viloria (guitar) og hans søn Bernardo Viloria (venezuelansk folkeharpe) som sammen præsenterer lyden af den venezuelanske folklore med et repertoire som bl.a. består af musikformerne venezuelansk vals og merenque. Ligeledes præsenteres folkloristiske stilarter fra andre dele af det latinamerikanske kontinent.

Duoens musik er en konstant skiftende dialog mellem solist og akkompagnement de 2 instrumenter imellem, og benytter sig af elementer fra den latinamerikanske folklore gennem typiske rytmiske, melodiske og harmoniske karakteristika.

Duoen optrådte i 2018 i Danmark på en række spillesteder og i 2019 på selveste Copenhagen Guitar Festival), men dette tiltrods er duoen og repertoiretypen ikke specielt kendt og udbredt her til lands. Det er Copenhagen Guitar Festivals hensigt med at geninvitere duoen heri 2020 at bidrage til at denne musikgenre bliver kendt og nydt af københavnerne og alle andre interesserede.. Mange ord kan siges om duoen, men den skal først og fremmest opleves.

Néstor Viloria (guitar) studerede klassisk guitar i Venezuela hos Alejandro Vásquez og Luis Zea samt jazzguitar hos Gonzalo Micó. Fra 13-årsalderen har han uddannet sig i retning af den venezuelanske folkloristiske musik, og tog instrumentaldiplom på IUDEM - Venezuelas fornemste institution for klassisk musik. Han har givet koncerter med sine emsembler Catako, Terracanto og Guitarpa i Argentina, Belgien, Hviderusland, Colombia, Danmark, USA, Den Dominikanske Republik, Rusland og Venezuela.

Bernardo Viloria er en ung harpespiller født i Caracas (Venezuela) i 2001. Han begyndte sine musikstudier i en alder af 7 år på Escuela de Música Pedro Nolasco Colón i Caracas, og modtog undervisning i den venezuelanke folkeharpe fra 10-års alderen.

Han har allerede optrådt på betydningsfulde festivaler i Venezuela som f.eks. Concurso Nacional de Guitarra Alirio Díaz, Festival Tempo de Guitarra edición 2018, Feria Internacional del Libro de Venezuela 2018, blandt andre.

Ligeledes har har optrådt for “Sonamos Latinoamérica”, en paraplyorganisation som promoverer den latinamerikanske folklore i en række lande, og har bragt Bernardo Vilorio til Argentina, Danmark, Belgien og Spanien (2018).